• Nieuws

  Handhavingstermijn Stationsgebied per 1 oktober weer 12 dagen

  Coronamaatregelen fietsparkeren

  Handhavingstermijn Stationsgebied weer terug naar ‘normaal’

  Vanaf 1 oktober aanstaande gaat de handhavingstermijn weer naar de ‘normale’ periode van 12 dagen. Vanaf 15 september worden de fietsen in het Stationsgebied weer gelabeld. Als je fiets dus een label krijgt en er 12 dagen later nog staat, wordt deze weggehaald en naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen gebracht. Daar kun je ‘m dan weer ophalen als je 25 euro pint. Het AFAC is op werkdagen geopend op werkdagen van 14.00-18.00 uur.

   

  Fietsenstalling Nieuwe Markt

  Fietsenstalling  Nieuwe Markt is weer 24/7 geopend!

   

  Fiets(parkeer)verbod binnenstad

  In sommige straten in de binnenstad mag je helemaal niet parkeren. Dit wordt met borden aangegeven. Sinds 3 mei wordt er weer gehandhaafd. Je moet je fiets dus stallen in de fietsenrekken of -vakken. Fietsen die buiten de rekken of vakken zijn geplaatst, worden verwijderd. Zodoende is er meer ruimte voor de bezoekers in de binnenstad en kunnen we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Word je fiets verwijderd? Dan wordt ‘ie naar het tijdelijk fietsdepot op het Damsterplein gebracht waar ‘ie GRATIS af te halen is. Meer informatie vind je op www.gemeente.groningen.nl/coronamaatregelen-binnenstad