• Nieuws

  Handhavingstermijn Stationsgebied vanaf 3 mei 28 dagen

  Coronamaatregelen fietsparkeren

  Handhavingstermijn Stationsgebied wordt weer opgepakt

  Vanaf 3 mei pakken we in het Stationsgebied de handhaving weer op.  Dat wil zeggen dat vanaf die datum de fietsen weer worden gelabeld. Als je fiets dus een label krijgt en er 4 weken later nog staat, wordt deze weggehaald en naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen gebracht. Daar kun je ‘m dan weer ophalen als je 25 euro pint. Het AfAC is vanaf 3 mei op werkdagen weer geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

  Fietsenstalling Nieuwe Markt

  Fietsenstalling  Nieuwe Markt is momenteel iedere dag geopend van 07.00 tot 22.00 uur.

  Fiets(parkeer)verbod binnenstad

  In sommige straten in de binnenstad mag je helemaal niet parkeren. Dit wordt met borden aangegeven. Vanaf 3 mei wordt er weer gehandhaafd. Je moet je fiets dus stallen in de fietsenrekken of -vakken. Fietsen die buiten de rekken of vakken zijn geplaatst, worden verwijderd. Zodoende is er meer ruimte voor de bezoekers in de binnenstad en kunnen we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Word je fiets verwijderd? Dan wordt ‘ie naar het tijdelijk fietsdepot op de Ossenmarkt gebracht waar ‘ie GRATIS af te halen is. Meer informatie vind je op www.gemeente.groningen.nl/coronamaatregelen-binnenstad