• Nieuws

  Geef elkaar de ruimte op de Zernikeroute

  De stad is van ons allemaal


  ‘s Ochtends om een uur of half negen spring je op je fiets. Snel naar college of werk op Zernike, natuurlijk via de Zernike Route Jij bent niet de enige die de Zernike Route ontdekt heeft. Duizenden studenten en werknemers gaan tegelijk op de pedalen. Zeker in de spitsuren, en vooral op de oostelijke route door Park Selwerd. Daardoor komen andere mensen soms in de verdrukking; ze krijgen bijna geen kans om het fietspad over te steken. Fietsers, wandelaars, automobilisten: ze moeten soms lang wachten. Terwijl zij vandaag óók wat te doen hebben, net als jij.

  We hebben een aantal punten op de route voorzien van opvallende signing. Sta op deze plekken even stil bij je medeweggebruikers. Of rijd in ieder geval wat langzamer 😉

  Geef elkaar de ruimte. Vooral op onderstaande punten. Want de stad is van ons allemaal.

  knelpunten

  1. Park Selwerd
  Een oversteekplaats voor mensen: ouders die hun kinderen naar school brengen, baasjes die de hond uitlaten en werknemers die naar kantoor gaan. Geef ze de ruimte!

  knelpunten park selwerd

  2. Crematorium
  Ook rouwstoeten op weg naar het nabije crematorium kruisen de Zernike Route. Toon respect voor de betrokkenen, onderbreek de stoet nooit!

  knelpunten crematorium

  3. Paddepoelsterweg
  De Paddepoelsterweg is wat je noemt een shared space. Het ene moment word je ingehaald door een tractor, het volgende moment passeer je een lange-afstandswandelaar die op zijn kaart kijkt, even later komt je een auto van een bewoner tegemoet. Laat je iedere medeweggebruiker in zijn waarde?

  knelpunten paddepoelsterweg