• Nieuws

    Opening fietsenstalling Nieuwe Markt

    Op 1 december 2019 opent fietsenstalling Nieuwe Markt haar deuren. Voor het oostelijke gedeelte van de binnenstad betekent deze nieuwe stalling een enorme uitbreiding van het aantal stallingsplaatsen voor fietsen (1.200). De stalling ligt in het hart van de (binnen)stad, is gemakkelijk toegankelijk en altijd (24/7) geopend. Bovendien is de fietsenstalling gratis te gebruiken en kent deze een hoog serviceniveau met bijvoorbeeld bemensing, camera-toezicht en oplaadmogelijken voor e-bikes.

    De fietsenstalling is per fiets bereikbaar via de Sint Jansstraat en de Popkenstraat; voor de voetganger ook via Forum Groningen of via de ingang Grote Markt/Poelestraat. Via (tijdelijke) bewegwijzering brengen we de stalling onder de aandacht van de fietsers. Ook zetten we fietsstewards in om de bezoekers aan dit gebied te informeren over de stalling.

    Per 1 december geldt een fietsparkeerverbod in de directe omgeving van de Nieuwe Markt, Poelestraat en Peperstraat en vanaf dat moment gaan we ook handhaven. Fietsen die in dit gebied zijn gestald, worden verplaatst naar het AFAC Fietsdepot, waar de fiets door de eigenaar voor € 25,- kan worden opgehaald.