• Nieuws

  Doorfietsroute: slimme verbinding tussen dorp en stad

  Groningen en Drenthe zijn fietsvriendelijke provincies. En dat willen ze blijven. Beide provincies en de gemeenten Groningen en Assen willen het fietsen stimuleren. Daarom wordt fietsers niets in de weg gelegd: zo weinig mogelijk verkeerslichten, goed onderhouden fietspaden en in de winter worden de paden snel sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dit alles om het doorrijden zo goed mogelijk te stimuleren.

  Ook wordt een aantal drukke fietsroutes van en naar onze gemeente opgewaardeerd tot een Doorfietsroute. Deze fietspaden zijn veel ruimer (minimaal 4 meter breed) en comfortabeler (asfalt of beton) dan een gewoon fietspad.  Inmiddels zijn de Doorfietsroutes naar Eelde/Paterswolde, Peize/Roden, Zuidhorn, Bedum, Ten Boer en Haren gerealiseerd. Voor de route naar Winsum wordt de daadwerkelijke uitvoering momenteel voorbereid en de routeS naar Leek en Assen zit in de planfase.

  De Doorfietsroute naar Winsum zal grotendeels parallel aan de spoorlijn Groningen/Winsum (westzijde) lopen en in Groningen aansluiten op de Walfridusbrug en het nieuw aan te leggen fietspad richting station Groningen Noord.
  De Doorfietsroute naar Leek volgt in onze gemeente de Zuidzijde van de A7 en sluit bij de Roderwolderdijk aan op het bestaande fietspad richting Hoogkerk. Voor de doorfietsroute naar Assen moet nog een voorkeurstrace worden vastgesteld.

  Meer informatie vindt u op www.doorfietsroute.nl