• Nieuws

    Doorfietsroute: slimme verbinding tussen dorp en stad

    Groningen en Drenthe zijn fietsvriendelijke provincies. En dat willen ze blijven. Beide provincies en de gemeenten Groningen en Assen willen het fietsen stimuleren. Daarom wordt fietsers niets in de weg gelegd: zo weinig mogelijk verkeerslichten, goed onderhouden fietspaden en in de winter worden de paden snel sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dit alles om het doorrijden zo goed mogelijk te stimuleren.

    Doorfietsroute is de nieuwe gezamenlijke naam van zulke fietspaden in de regio Groningen-Assen. De fietsroute tussen Ten Boer en de Steentilbrug in de stad wordt als eerste omgedoopt tot ‘doorfietsroute’. Vanaf Ten Boer tot aan de Steentilbrug hebben fietsers vrijwel overal voorrang. Bovendien gaat de route over de Stadsweg door het groen en in de stad langs het Eemskanaal. Zo kunnen de fietsers lekker doorfietsen. Het oorspronkelijke fietspad langs de N360 tussen Groningen en Ten Boer was één van de gevaarlijkste fietsroutes in de provincie. De nieuwe route is breder, comfortabeler en ligt tussen het groen.

    Tot nu toe werd er onderscheid gemaakt tussen fietsroutes plus, fietssnelwegen en slimme routes. Uiteindelijk moeten de verschillende soorten snelle fietsroutes allemaal doorfietsroute worden. Dit om ervoor te zorgen dat Groningers en Drenten vaker de fiets pakken voor afstanden tot zo’n 20 kilometer. In totaal gaat het netwerk van doorfietsroutes uit zo’n vijftien routes bestaan.

    Meer informatie vindt u op www.doorfietsroute.nl