• Nieuws

  Nachtelijke fietsers fietsen door

  De meeste verkeerslichten zijn zo ingesteld dat als er geen verkeer is, zowel de fietsers als de automobilisten rood licht hebben. Het voordeel hiervan is dat de verkeersdeelnemer direct groen licht krijgt wanneer hij zich aanmeldt bij een verkeerslicht. Hij hoeft dan maar zeer kort te wachten. Nadeel is wel dat de fietsers eerst moeten afremmen en dan groen licht krijgen als ze bijna stil staan. Daarom is besloten dat fietsers tijdens de nachtelijke uren de wachtstand groen krijgen.

  Bij de volgende kruispunten met verkeerslichten is de wachtstand groen voor fietsers ingesteld:

  • Damsterdiep-Europaweg
  • Verlengde Hereweg-Zuidelijke Ringweg
  • Sontweg-Europaweg
  • Verlengde Hereweg-Goeman Borgesiuslaan
  • Van Ketwich Verschuurlaan-A28
  • Sontweg-Sontbrug