• Nieuws

  Resultaten Fietstelweek 2016 in te zien

  FTW_Facebook_banner_fietstelweek

  Van 19 t/m 25 september 2016 vond de Fietstelweek plaats.Onder de slogan ‘Heel Nederland telt mee’ bracht de fietstelweek via een app de bewegingen van fietsers in kaart. Met de resultaten kan de gemeente fietsnetwerken nóg slimmer en efficiënter te maken. Deze resultaten zijn in te zien via het Geo-portaal van de gemeente Groningen.

  Nergens ter wereld fietsen zóveel mensen als in Groningen. De gemeente heeft dan ook een lange traditie van goed en helder fietsbeleid. Ruimte voor de fiets staat onmiskenbaar op de eerste plaats. Bij elke nieuwe ruimtelijke ontwikkeling kijken de gemeente eerst: hoe komt de fietster het beste tot zijn recht? Dat leidt tot bredere fietspaden, effectieve fietsverbindingen, grotere stallingen en innovatieve oplossingen zoals ‘fietsstraten’, waar de fietser de baas en de auto de gast is.

  Vitaliteit Maar Groningen wordt drukker en het verkeer in de provincie neemt toe. De ruimte wordt beperkter, net als de financiële middelen. Goede fietsverbindingen worden steeds belangrijker om stad en regio leefbaar te houden. Daarom gaat de investering in fietsen onverminderd door. Want fietsen draagt niet alleen bij aan de gezondheid en een schone wereld, maar ook aan bereikbaarheid en economische vitaliteit.

   

  Verbetering fietsnetwerk De Fietstelweek, het grootste fietsonderzoek ooit, kan hierbij helpen.
  De unieke gegevens die dit onderzoek oplevert geeft inzicht hoe gemeente en provincie alle fietsers het beste kunnen ondersteunen. Met de actie ‘Heel Nederland telt mee’ meet de fietstelapp hoe fietsers rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Met al deze kennis kunnen we het fietsnetwerk slimmer en efficiënter verbeteren.