• Nieuws

    Met trots kijken we terug op een zeer succesvol Nationaal Fietscongres 2016. Alle deelnemers bedankt!

    Op 1 en 2 juni stond de 5e editie van het Nationaal Fietscongres op de agenda. Als gastheer van dit grootste fietsevent van het jaar voor ‘fietsprofessionals’ nodigden stad en provincie Groningen je graag uit voor het (pre-) congres. Het congres gemist? Kijk op: www.nationaalfietscongres.nl voor meer informatie.

    Na Amersfoort, Helmond, Zwolle en Utrecht was dit jaar stad en Provincie Groningen gastheer van het Nationaal Fietscongres. Het thema van deze editie ‘Er gaat niets boven de fiets’ is meer dan een verwijzing naar de Groningse slogan.

    Het bevestigt het toenemende belang dat aan de fiets wordt toegekend om doelstellingen op het gebied van bereikbaarheid, mobiliteit, economie, gezondheid of citymarketing te realiseren.

    Er lijkt niets boven de fiets te gaan. Dat is mooi, maar het stelt ons voor nieuwe uitdagingen op het gebied van infrastructuur, gedragsbeïnvloeding, regelgeving, variëteit van fietsvoertuigen en meer, veel meer. Het Nationaal Fietscongres stimuleert kennisuitwisseling, biedt ruimte voor baanbrekende visies en brengt mensen en ideeën bij elkaar.